Den britiske High Court klarte heller ikke denne gang å bli enig med seg selv om Julian Assanges skal utleveres til USA. Domstolen skyver avgjørelsen foran seg ved å gi Assange (52) tre uker til å anke. Dessuten ber domstolen om garantier fra USA om at Assanges ytringsfrihet skal respekteres.

Det lyder merkelig. Hvis Assange råtner i et amerikansk høysikkerhetsfengsel er løfter om ytringsfrihet tomme.

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange kan anke avgjørelsen om at han skal utleveres til USA, har domstolen High Court i London avgjort, melder Reuters.

Julian Assange (52) har forsøkt å hindre utleveringen, og anket en utleveringsordre som Storbritannias daværende innenriksminister Priti Patel signerte i 2022.

Domstolen har besluttet å utsette behandling av saken i tre uker, i påvente av at USA legger fram «tilfredsstillende lovnader» om at Assanges ytringsfrihet skal bli beskyttet, og at han ikke skal få dødsdom om han blir dømt. Dersom han blir utlevert til USA, risikerer han å bli tiltalt for spionasje. (NTB)

Assange har sittet fem år i høysikkerhetsfengslet Belmarsh og før det tilbrakte han syv år i Ekvadors ambassade. Fysisk er han et vrak.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.