WikiLeaks’ grunnlegger Julian Assange forventes å erklære seg skyldig efter å ha inngått en avtale med det amerikanske justisdepartement. Han vil da kunne løslates fra fengselet.

Har spredt hemmeligstemplet informasjon

Assange (52) skal efter planen møte i retten på Marianene i det vestlige Stillehavet hvor han vil erkjenne seg skyldig i å ha spredt hemmeligstemplet informasjon, ifølge det amerikanske justisdepartementet.

Tilståelsen som må godkjennes av en dommer før den setter punktum for en langdryg sak med internasjonale overtoner.

Påtalemyndigheten har samtykket i å gi Assange en dom som tilsvarer de fem årene han allerede har tilbragt i det britiske høysikkerhetsfengselet Belmarsh. Før han ble fengslet skjulte han seg i  syv år i Equadors London-ambassade

Tilbake til Australia

Det er ventet at Assange vil returnere til Australia efter tilståelse og straffeutmåling, som efter planen skal finne sted onsdag morgen på Saipan, største øy i Marianene. Assange har ikke ønsket å sette sin fot på det amerikanske fastland.

Oppdatering fra Telegram:

Assange har forlatt høysikkerhetsfengselet Belmarsh efter å ha tilbragt 1901 dager der. Han ble innvilget kausjon av High Court i London og ble løslatt på Stanstead flyplass hvor han gikk ombord i et fly til Australia.

Video fra Telegram

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.