Både NRK og TV2 enten utsetter eller døper om serier som handler om krig. Av en eller annen grunn mener de at det er støtende å sende humoristiske program om krig når det foregår en virkelig krig.

NRK-serien «Gutta på skauen», som skulle lanseres i april, er utsatt til høsten.

Thorbjørn Harr, Helene Bergsholm og Nader Khademi er blant skuespillerne i humorserien om norske motstandsmenn under krigen.

– Vi har valgt å utsette serien fordi omstendighetene gjør det vanskeligere å sende en humordramaserie fra andre verdenskrig akkurat nå, sier redaksjonssjef Christina Rezk Resar i NRK Humor. (NTB)

TV2 viser tegn på woke-sensibilitet. Ord eller bokstaver blir magiske og kan skade. Dette innevarsler en tilbakevending til førmoderne tid.

Bokstaven «Z» har blitt et symbol på at man støtter Russlands krigføring og invasjon av Ukraina. TV 2 bekrefter overfor Agderpostenat programmet skulle hete «Tropp Z», og at det skal bytte navn.

Det er foreløpig ikke klart hva det nye navnet blir. Det opprinnelige navnet skulle spille på generasjon Z.

Lauritzen ønsker ikke å uttale seg om saken og henviser til TV 2 for mer informasjon. Tidligere har han uttalt at programmet er for unge voksne i alderen 20–30.

– Vi har fått inn flere tusen søknader fra folk som ikke har klart å finne en retning i livet, og som trenger et puff bak. Det vil vi hjelpe dem med. Selvfølgelig blir det hardt og tøft, men vi vet at de fleste vil komme sterke ut av det og kjenne på en forandring i livet, sa han til Dagbladet. (NTB)

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.