Fransk rett har gitt en muslimsk Air France-pilot som er mistenkt for radikalisering, medhold i en tvist der han krever å få tilbake sin adgang til områder som krever sikkerhetsklarering.

14. oktober 2021 ble pilotens klarering for adgang til sikrede områder trukket tilbake på grunnlag av en «Note blanche» fra fransk etterretningstjeneste og bekymrede vitneutsagn. Han var mistenkt for å være radikalisert. 

– Denne beslutningen ble begrunnet med hans nære forhold til en annen pilot i flyselskapet som er kjent for sin strenge tolkning av islam. Den ble også begrunnet med det faktum at piloten personlig fulgte slik praksis, oppsummerte domstolen i Montreuil like nord for Paris.

I dommen la retten vekt på at anklagen var «vag og mangelfull». Piloten kunne legge frem en rekke vitnesbyrd fra kapteiner og piloter samt fra både kvinnelig og mannlig flybesetning han hadde jobbet sammen med. De kunne bevitne at hverken hans yrkesutøvelse eller sosiale liv var påvirket av hans religiøse praksis.

Piloten la også frem dokumenter som «berømmet» hans profesjonelle egenskaper. Myndighetene ble dømt til å betale 1000 euro i saksomkostninger.

Le pilote d’Air France soupçonné de radicalisation obtient une victoire au tribunal

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.