Mohammed Moussaoui. Foto: MEDEF / Creative Commons.

Franske skoler bør ikke vise frem Muhammed-karikaturer når de underviser om ytringsfrihet, sier Mohammed Moussaoui, lederen for islamforbundet Conseil Français du Culte Musulman (CFCM), som Frankrikes regjering forholder seg offisielt til i saker som angår islam.

Det var i et intervju med France Info tirsdag morgen at Moussaoui formanet til å unngå å vise frem Muhammed-karikaturer av respekt for barns føleleser.

«Mellom ytringsfriheten og viljen til å krenke muslimers følelser med hensikt, finnes det en plikt til brorskap og ansvar», hevder CFCM-lederen.

Jeg synes ikke det er den riktige måten å lære barna ytringsfrihet på. Jeg ønsker ikke det. Det finnes andre måter på gjøre det på. Det finnes andre måter for å forklare gjensidig respekt og respekt for hverandres frihet.

Fra tid til annen må man oppgi rettigheter, mener Moussaoui:

Plikten til brorskap krever at vi alle gir avkall på visse rettigheter, slik at brorskapet vinner frem i landet vårt.

Moussaoui sier at muslimer har rett til å hate karikaturene, men understreker at ingenting kan rettferdiggjøre drap på karikaturtegnere.

CFCM-lederen erklærte avsky og forskrekkelse på muslimers vegne kort tid etter drapet på Samuel Paty, men nevner ham ikke i intervjuet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂