Lederen for MI6 høster reaksjoner for å twitre at krigen i Ukraina handler om de verdiene som skiller oss fra Putin, nemlig «LGBT+-rettigheter».

Richard Moore som på sin Twitter-konto definerer seg selv som han/ham, er leder av Storbritannias hemmelige etterretningstjeneste, kom med kommentarene i en Twitter-tråd.

– Med tragedien og ødeleggelsene som så barbarisk utspiller seg i Ukraina, bør vi huske verdiene og de hardt tilkjempede frihetene som skiller oss fra Putin, nemlig LHBT+-rettighetene. Så la oss gjenoppta våre tweets for å markere #LGBTHM2022,» skrev han.

Moore fortsatte med å beskrive hva en LBGT-agent hadde fortalt ham: 

– Da jeg begynte i MI6 ble jeg så lettet over å finne ut at der var en LHBT+ nettverksgruppe. Gjennom gruppen har jeg fått gode venner på kontoret, og det er betryggende å vite at de er der for støtte hvis jeg trenger det.

I Twitter-tråden blir det stilt spørsmål ved hvordan noe av dette relaterer seg til det bombardement av Ukraina som nå finner sted.

– Er dette ment å motivere ukrainske nasjonalister eller demoralisere dem? spurte Chris Menahan.

Andre Twitter-brukere reagerte med en blanding av forvirring og ironi:

– Mitt håp er at dette er en slags topphemmelig kodet beskjed. Ellers er vi alle fortapt.

– Den vestlige sivilisasjon eksisterte ikke før LGBTQIA2S+-rettigheter. Den eneste hardt vundne frihet jeg ønsker er unnslippe er ideologer som deg.

– Vi er på randen av tredje verdenskrig, og det du gjør er å sende et dydssignal om hva folk gjør med sine edlere deler.

Det er nesten 8000 svar på tweeten, men blant dem vanskelig å finne noen positive. Flere som utgir seg for å tilhøre LGBT-gruppen ber ham holde opp med slikt nonsens. En spør om dette er en parodi-konto.

 

Kjøp «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag her.

 

Kjøp Mimisbrunnrs samlede som E-bøker her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.