Malaysias statsminister Mahathir Mohamad under en pressekonferanse i Putrajaya den 24. februar 2020. Foto: Vincent Thian / AP / NTB.

Malaysias mangeårige statsminister Mahathir Mohamad, som gikk av den 1. mars 2020, har kommet med uvanlig harde utfall mot Frankrike etter terrorangrepet i Nice torsdag.

Det er i en rekke nummererte uttalelser på Twitter at Mohamad langer ut mot Frankrikes håndtering av relasjonene til muslimer.

Siden franskmennene anklager alle muslimer og muslimenes religion for det som ble gjort av én person, har muslimene rett til å straffe franskmennene, mener Mohamad.

I en tweet med nummer 12 som siden ser ut til å ha blitt fjernet, skriver han sågar at muslimer har rett til å drepe millioner av franskmenn.

Ytringsfriheten omfatter ikke retten til å fornærme andre, mener Mohamad ifølge en AFP-melding som er offentliggjort av France 24.

«Irrespective of the religion professed, angry people kill,» said the outspoken 95-year-old, who has in the past drawn controversy for remarks attacking Jews and the LGBT community.

Mahathir, who served as Malaysian premier twice for a total of 24 years, said that French President Emmanuel Macron was «not showing that he is civilised», adding he was «very primitive».

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.