Den Svenske Bok og Mediamessen skal gjennomføres for fjerde gang og skal stå i ytringsfrihetens tegn. Også finanseliten, klima og mange andre temaer skal tas opp.

På årets messe 5. mars skal svenske alternative medier og regimekritikere få anledning til å posisjonere seg og sette fokus på menneskerettigheter, ytringsfrihet og det frie ord.

– Att fritt kunna uttrycka tankar, åsikter och känslor är en förutsättning för demokratin. Jag trodde aldrig att vi som bor i Sverige skulle behöva uppleva inskränkningar i yttrandefriheten och behöva vara försiktiga innan vi uttrycker våra åsikter, sier Aga Wilson, skribent for NewsVoice og medarrangør på messen.

Ytringsfrihet betyr at man skal kunne si hva man mener uten å sensureres eller straffes. Den har vært omdiskutert gjennom historien på grunn av sin ukontrollerte natur. Det er i dag nokså allment akseptert at trusler om vold mot mennesker ikke kommer inn under denne friheten.

Det er stor bredde i årets arrangement, og det er mange kontroversielle deltagere som kommer til å sette et preg på arrangementet. Felles for disse er at de er alternative og har blitt utsatt for sensur og sjikane fra andre, mer tradisjonelle medier.

Noen av emnene:
8 sätt att bekämpa den finansiella elitens maktmissbruk
5 propagandametoder inom massmedia
Yttrandefriheten 2022 – Framtidens viktigaste fråga!
Energikrisen och klimatdiktaturen 2030
Massinvandring
Premiärvisning 5 mars – Makthavarna du aldrig valde
Big Pharma under attack
Klimatfrågan – är du hotad?
Nya perspektiv på massmigration
Är du nyfiken på kryptovalutor?
Massvaccination – 3 debatter i ett ämne
HBTQ – vid regnbågens slut
Snackar du PK? 5 tips på hur du kan kommunicera rakt

Noen av deltagerne:
Katerina Janouch, forfatter og sexolog. Tidligere vinner av Svenska Författarpriset.
Sanna Hill fra Exakt24.
William Hahne fra det politiske partiet Alternativ för Sverige.
Mikael Willgert og Magnus Stenlund fra Swebbtv.
Robert Mathiasson fra nettavisen Nyheter Idag
Journalisten Ingrid Carlqvist.
Jonas Nilsson fra Palaestra Media.
Erik Almqvist fra Exakt24.

I en pressemelding skriver Svenska Bok- och Mediemässan:

Etter to år med pandemi og sosial uro når Svenska Bok- och Mediemässan nye høyder. Arrangementet har virkelig vokst siden 2018, da omtrent 10 personligheter samlet seg til den første messen for alternative medier. Det følgende året utvidet vi ytterligere og utgjorde en beskjeden gruppe på litt over 30 personer. I fjor var vi over 80 deltakere og over 500 besøkende. Perioden fra 2018 til 2021 har blitt beskrevet av mange som årene hvor alternative medier visselig vokste seg til å bli etablert.

I løpet av denne perioden har vår messe etablert seg som et senter for samarbeid og fellesprosjekt for medier som ikke er mainstream. I dag er vi en stor plattform for alle de skribenter, journalister, filmprodusenter og selvfølgelig hundretusenvis av lesere og seere, som jobber mot det korrupte politiske etablissementet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.