Tom Marazzo. Stillbilde: IrnieracingNews / YouTube.

De protesterende canadiske truckernes talsmann Tom Marazzo holdt torsdag en pressekonferanse der han innledet med å si at en dommer denne uken hadde fastslått i retten at aksjonistene har en grunnlovsfestet rett til å være der de er og gjennomføre denne protesten.

Vi erkjenner at det er mye press på byens tjenestepersoner, fortsatte Marazzo, og la til at truckerne ikke har noe uoppgjort med dem, ei heller med byens borgere, men med Canadas regjering og Canadas liberale parti, som regjeringen utgår fra.

Jeg har arbeidet med byens administrasjon for å løse så mange problemer som mulig, sa Marazzo. Vi har ingen interesse av å blande oss inn i politikken, bare av å fjerne alle koronarelaterte restriksjoner, det være seg munnbind, vaksinekrav eller hva som helst annet, understreket han.

Lokalmyndighetene i Ottawa har forsøkt å legge press på politiet for å eskalere situasjonen, hevdet Marazzo, men vi blir her så lenge folk i Canada vil at vi skal være her, og det vet vi at de gjør, fordi de sier det og fordi de sender penger, mat, drivstoff og sine historier.

Marazzo inviterer Candas regjering til å sette seg ned og forhandle for å få en slutt på aksjonen.

Han forventer imidlertid ikke at dette skjer. Vi vet at det er blitt satt opp et prosess-senter i byen med kameraer og utstyr for registrering av fingeravtrykk, hevder Marazzo, som spår at arresterte aksjonister snart vil bli tatt med dit. Dette vil eskalere situasjonen, tror han.

Vi er forberedt på dette, sier han, og legger til at truckerne vil la seg arrestere fredelig og uten motstand. Vi har et helt advokat-team som er rede til å håndtere dette, fortsetter Marazzo. Store deler av politikorpset synes at den konfronterende linjen regjeringen har valgt, er gal, hevder han.

Justin Trudeau er ikke interessert i å løse saken med dialog, han fortsetter bare å snakke om hakekors, sier truckernes talsmann. Denne taktikken fra statsministerens side er uakseptabel, uansvarlig og umoralsk, ikke desto mindre fortsetter han langs dette sporet, sier Marazzo.

Vi er ikke redde for det som kommer, for alle som er her, gjør det de gjør for sine barn, konkluderer Marazzo, som ikke er nådig i sin omtale av hovedstrømsmediene i spørsmålsrunden.

Vi har vært ansvarlige, sier han, men mediene har løgnaktig og respektløst portrettert oss som antidemokratiske og oppviglerske, selv om vi protesterer fredelig. Hver dag er en fest her, men mediene rapporterer ikke ærlig eller balansert, og de påvirker folk til å tro på løgner, og derfor vil vi ikke snakke med dem, avslutter Marazzo, som inviterer folk til å komme og se selv hva som skjer i Ottawa.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.