Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) fratar innvandringskritiske Human Rights Service retten til å foreslå nemndmedlemmer til Utlendingsnemnda.

Une utnevner hvert fjerde år nye nemndmedlemmer. Fylkesmenn, Norges Juristforbund, Samfunnsviterne og flere humanitære organisasjoner som arbeider på arbeider på flyktning-, asyl- eller innvandringsområdet, får foreslå kandidater.

Daværende justisminister Anders Anundsen (Frp) avgjorde i 2016 at omstridte Human Rights Service skulle få status nettopp som en humanitær organisasjon på dette feltet – og dermed få rett til å foreslå kandidater til Une.

Det er denne retten Mehl vil frata stiftelsen. Neste utnevnelsesrunde er i 2024.

– HRS vil ikke få forslagsrett neste gang det skal oppnevnes nemndmedlemmer til Une. Jeg mener det er feil at HRS skal foreslå kandidater på lik linje med fylkesmennene, Norges Juristforbund, Samfunnsviterne og en rekke organisasjoner som arbeider på flyktning-, asyl- eller innvandringsfeltet, skriver hun i en epost til Vårt Land.

Kjøp Kents bok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.