Man kan omskrive ordtaket «av fulle folk og barn får man høre sannheten» til å omfatte tidligere redaktør for Ekstra Bladet, Poul Madsen. Ekstra Bladet er Danmarks Dagbladet, like lidderlig og rå. Nå er det snart bare ett område igjen å være rå på, og det er islamvennlighet. Madsen kjører fingeren i øyet på vanlige dansker, og nyter det.

I en kommentar i sin gamle avis skriver han at Gammel-Danmark er avgått ved døden. Gammel-danskene vil ikke kunne klare seg uten flere innvandrere. Regjeringen må derfor åpne grensene og slippe dem inn. For det er jo sykepleiere, pleieassistenter og butikkpersonale som venter ved grensene?

Typisk for denne type agitasjon er man nedsnakker sin egen befolkning og kaller dem dumme og blekfete. Dumme fordi de ikke forstår at de er avhengig av flere innvandreer, og blekfete som et karaktertrekk: De bryr seg bare om seg selv.

Madsens kommentar oser av forakt for vanlige mennesker, og det sier noe om en redaktørs holdning til sitt publikum.

Poul Madsen i Ekstra Bladet – Åbn grænserne for udlændinge.

… ikke engang Mette Frederiksen kan mere lukke øjnene for, at vi mangler arbejdskraft.

Så velkommen til Nydanmark – om du kan lide det eller ej. Vores velfærd er ganske enkelt truet. Vi kan ikke længere fortsætte ned ad den populistiske sti og påstå, at bare vi tvinger indvandrerkvinder, nedslidte og syge i arbejde, så er problemet løst. Dansk Industri og mange andre har sagt det i årevis: Vi mangler arbejdskraft.

Den socialdemokratiske frygt for igen at fremstå bløde på udlændingeområdet, hvilket kostede dem ti år i mørket, da Anders Fogh Rasmussen regerede Danmark, har ganske enkelt betydet, at de har opført sig uansvarligt over for at sikre den fremtidige velfærd i Danmark.

… Lad os se det i øjnene. Alle vi blegfede danskere kan ikke leve det fede liv, uden at der kommer ny arbejdskraft fra udlandet til at passe os, når vi blive gamle og syge eller har brug for betjening i butikkerne. Derudover har vi brug for kloge hjerner …

… Velkommen til Nydanmark. Gammeldanmark er for længst død og skal begraves. På gravstenen bør der stå: ‘Jeg svigtede det store brede flertal ved at lave rigide udlændingeregler.’.”

Hvordan stemmer kartet med terrenget? Lytt til Mette Frederiksens tale i Folketinget i oktober 2020, der hun sier at hver femte unge innvandrergutt født i 1997 hadde overtrådt straffeloven innen han var 21 år. Hver femte, 20 prosent. Ikke noe samfunn har bæreevne til å takle en slik asosial oppførsel hverken økonomisk eller menneskelig. Det er interessant å se ansiktene på representantene. De er beklemt. Dette er sannheten om førti års integrering, og statusen er den samme i samtlige land som har importert en stor befolkning fra MENA-landene.

Det er sjelden å høre en politiker med ansvar kalle en spade for en spade, og resultatene uteblir. De harmonerer ikke med at den samme regjering nå henter en såret pirat til Danmark fordi sykehuset i Ghana ikke er bra nok.

Statistikken Mette Frederiksen siterer fra, gjelder unge født i Danmark. Men Madsen synes visst ikke dét er nok. Han vil gjerne ha flere.

Dette minner om argumentasjonen om at det skulle komme leger i den syriske flyktningstrømmen.

For politikere/redaktører som Madsen blir det aldri nok. De tror velgerne lar seg lure enda en gang.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.