Høyre sier at de ikke vil støtte forslag om å reversere karanteneunntaket for lærere og barnehageansatte.

Ansatte i skolen må i henhold til gjeldene regler holde seg i karantene på fritiden dersom de har vært i nærkontakt med en smittet, men hvis de tester negativt kan de gå på jobb fra dag én. De må også teste seg igjen på dag 3 og 7 etter nærkontakten.

Frp har tatt til orde for å fjerne unntaket. Tidligere regjeringspartner Høyre varsler imidlertid allerede nå at de ikke støtter dette. (NTB)

– Høyres utgangspunkt er at barnehager og skoler bør holde åpent så langt det lar seg gjøre. Det er regjeringens ansvar å vurdere nødvendige smitteverntiltak. Jeg legger til grunn at de lytter til faglige råd og har god dialog med sektoren. Vi kommer derfor ikke til å overprøve regjeringens beslutning, skriver Jan Tore Sanner Sanner i Høyre i en epost til Kommunal Rapport.

På vår lokale skole smittet en dobbeltvaksinert lærer hele syv elever, noe som medførte store avbrudd i undervisningen for disse barna. Men denne læreren hadde vel karantene på fritiden.

Forøvrig ble ingen av barna syke av smitten. Men det er noe med tankegangen, mangelen på logikk. Det er da ikke på fritiden man omgås flest mennesker?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.