Skolene i Stavanger går over til hjemmeundervisning for elever i 5. til og med 10. trinn fram til jul. Barnehagene får kortere åpningstider.

Det melder Stavanger Aftenblad. Selv fikk jeg høre nyheten av en lykkelig gutt som feiret at skoleåret var over.

De fikk nyheten etter storefri.

– Dette er en vanskelig vurdering, for vi vil gjøre alt vi kan for å skjerme barn og unge. Likevel er det så mye smitte på skolene akkurat nå, at det påvirker alle de samfunnskritiske funksjonenes mulighet til å være i arbeid. Vi ser også at det kan føre til at vi til slutt ikke har noe annet valg enn å stenge ned virksomheter, sier ordfører Kari Nessa Nordtun.

Barnehagenes åpningstid reduseres til 7,5 timer, og ordningen vil vare til over nyttår.

– Vi klarer å skjerme de minste barna ved å holde barnehagene åpne og la elevene til og med fjerde klasse gå på skolen, sier Nordtun.

Mange barn har blitt koronasmittet i Stavanger den siste tiden, uten at dette har noen alvorlige konsekvenser for barna.

– Vi har hatt mye smitte på skolene, og det er viktig å ta grep før de settes helt ut av spill. De siste par dagene har det også vært en del smitte i barnehager, sier hun.

Mandag var beskjeden at det ikke var aktuelt med hjemmeskole. Dette er nå endret. En av årsakene til det er den skjerpede karanteneplikten som gjør at alle nærkontakter må i karantene.

De nye retningslinjene er publisert på hjemmesiden til den lokale barneskolen klokken 11.54 i dag.

Det er beredskapsledelsen i Stavanger som tirsdag vedtok at alle elever på 5.-10 trinn skal ha hjemmeskole og digital undervisning fra og med onsdag og fram til juleferien starter.

Det samme skjer i Lier kommune.

Fram til og med 21. desember blir det digital hjemmeundervisning i Lier kommune, skriver DT. Skoler og SFO skal fortsatt holde åpent for elever som har krav på tilbud. (NTB)

– Smitten i Lier har doblet seg på en uke, og barnas smittekurver har skutt opp. Det kom inn 55 tilfeller i går, så det ligger an til nok en dobling denne uken, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.