Et nødhjelpsunntak fra de økonomiske sanksjonene mot det Taliban-styrte Afghanistan ble mandag blokkert i FNs sikkerhetsråd av Kina og Russland.

Forslaget til en resolusjon om å gi unntak for enkelte nødhjelpstiltak ble utformet av USA, og ville ha gitt et system for humanitære unntak fra de økonomiske sanksjonene mot Afghanistan.

– De ønsker at et avsnitt i resolusjonen som gir unntak fra frysing av midler i tilfeller det er nødvendig for å gjøre det lettere å få bistand til Afghanistan, forteller en anonym diplomat til AFP.

En annen diplomat bekrefter at Kina, som i prinsippet er motstander av sanksjoner, ikke ønsker en unntaksmekanisme for enkeltsaker.

– Nødhjelp og livreddende bistand må nå det afghanske folket uten noen form for hindring. Kunstig skapte forhold eller restriksjoner er ikke akseptabelt, sa Kinas FN-ambassadør på Twitter mandag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.