Tre lokale borgermestere i Belgias hovedstad Brussel slår alarm og krever at føderalt politi gjør noe med den alvorlige kriminaliteten som preger de nordlige bydelene.

I et brev adressert til innenriksministeren og justisministeren fordømmer borgermestrene i Schaarbeek, Sint-Joost og Evere sikkerhetssituasjonen i de nordlige distriktene i Brussel. Hverdagen preges av narko og våpen, og lokalt politi har få verktøy i skuffene sine.

«Action by local police officers isn’t having any impact as most of those involved hail from Sudan and Eritrea and cannot be expelled from Belgium.»

Borgermestrene ber derfor innenriksministeren om å reagere, siden situasjonen nord i Brussel også har negative konsekvenser for andre områder. De krever nå at føderalt politi oppretter en tilstedeværelse i de utsatte områdene. Samtidig truer de med å stenge tilgangen til Brussels nordlige jernbanestasjon, som ligger i dette området.

Flanders News

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.