Nytt

Demonstrantene hadde ikke mye til overs for Macron. Paris 17 november. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Over 400 personer ble skadd, 14 av dem alvorlig, under gateprotester mot høyere bensinpriser i Frankrike, bekrefter innenriksminister Christophe Castaner.

Overfor den franske radiokanalen RTL opplyste Castaner søndag at anslagsvis 288.000 aktivister, mange i gule vester, var med i demonstrasjoner som tok plass på 2.034 forskjellige steder rundt om i Frankrike lørdag.

Totalt er 409 personer skadd, noe som er dobbelt så mange enn det som ble meldt lørdag. 28 av dem er fra politi, militærpoliti og brannvesenet. I tillegg omkom en demonstrant etter å ha blitt påkjørt av en bil som kjørte inn i en menneskemengde like nord for byen Grenoble sørøst i landet.

Utover natten fortsatte demonstrasjonene, og ifølge Castaner skal rundt 3.500 personer ha deltatt.

– Natten var urolig. Den har vært preget av overfall, slåsskamper og knivstikking. Det var slåssing mellom demonstranter i gule vester, og enkelte steder var det mye alkohol. Det fører gjerne til idiotisk oppførsel, sa Castaner.

Politiet har avhørt rundt 283 av aktivistene, og rundt 157 av dem er satt i varetekt.

Ifølge innenriksministeren har demonstrantene varslet at de vil fortsette protesten søndag, og at det vil skje på 150 ulike steder rundt om i landet.

Under protestene har aktivistene blokkert motorveier, hovedveier og rundkjøringer for å vise misnøye med den franske regjeringen sitt forslag om å øke bensinprisene.

Regjeringen har foreslått å øke avgiftene på bensin og diesel med henholdsvis 1 eurocent (8 øre) og 4 eurocent (32 øre).