En jury i Brunswick, Georgia, fant onsdag tre menn skyldig i drapet på Ahmaud Arbery. De tre får livsvarig. Far og sønn og en nabo mente de gjenkjente Arbery fra overvåkingsbilder og kjørte etter ham i bil. Da han satte seg til motverge mot en borger-arrest, skjøt de ham.

Forsvaret forsøkte å argumentere med selvforsvar, men det var vanskelig å få dét til å holde, siden mennene forfulgte Arbery i bil og tok våpen med seg. Arbery var ubevæpnet.

Travis McMichael og faren Greg, sammen med naboen William Bryan, ble alle dømt til livsvarig fengselsstraff.

Gjerningsmennene er hvite, og offeret er en svart menn. I dagens polariserte situasjon tillegges dette stor betydning. Men McMichael og naboen hadde en dårlig sak.

Det som vakte oppmerksomhet, var at politiet ikke foretok arrestasjoner på to måneder. Det var først da McMichael la ut en video de selv hadde tatt opp, som viste drapet, at snøballen begynte å rulle.

Jurors in Brunswick, Georgia, on Wednesday found Travis McMichael and his father, Greg McMichael, guilty on nearly all counts, including felony murder, capping off an intense trial surrounding the February 2020 shooting death of Ahmaud Arbery.

 

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.