Luis Joaquin Mendez (35) hadde en autistisk sønn som hun tok seg av. Hun deltok i en gruppe som kjempet for at mennesker med omsorgsbehov skulle få lovfestede rettigheter. Men naboene likte ikke at sønnen bodde der. Mendez ble overfalt av tre menn og en kvinne i en park i helgen. Hun ble dynket med alkohol og påtent.

Mexico har et ekstremt høyt voldsnivå. Drapsnivået er 50 prosent høyere enn i USA, selv om folketallet er 130 millioner vs. 330.

Nå strømmer millioner av mennesker over grensen til USA, og ingen aner hvem de er eller hvor de kommer fra. Trafikken kontrolleres av kartellene.

En mexicansk kvinneaktivist og mor til et barn med autisme er død etter at hun ble satt fyr på i helga.

Angrepet på Luz Raquel Padilla har ført til store demonstrasjoner rundt om i Mexico. Demonstrantene krever at drapet straffeforfølges.

35-åringen ble angrepet, dynket i alkohol og påtent av tre menn og en kvinne i en park i Zapopan lørdag, opplyser statsadvokat Luis Joaquin Mendez.

En nabo av kvinnen er pågrepet, men ikke siktet for drap. Vitner sier han ikke var til stede da angrepet skjedde. Luz Raquel Padilla hadde tidligere i år anklaget ham for trusler og for å ha skrevet «jeg vil brenne deg levende» på en vegg i bygget hun bodde i.

Flere kvinner demonstrerte foran politistasjonen i Zapopan torsdag. De anklager myndighetene for å ha vist likegyldighet til drapet.

Luz Raquel Padilla var med i en gruppe som krever rettigheter for omsorgspersoner. Norma Villanueva, en annen aktivist i gruppa, sier at kvinnens naboer ikke aksepterte at hun og sønnen bodde der. (NTB)

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.