En tidligere politiker dømt til livsvarig fengsel for kidnapping, ble sammen med sin bror skutt og drept på direkte-TV lørdag.

Utga seg som journalister

Atiq Ahmed var lørdag kveld under politieskorte i Prayagraj, også kjent som Allahabad. Han snakket med journalister da en pistol ble rettet mot hodet hans og avfyrt.

Tre menn som hadde utgitt seg for å være journalister, ble umiddelbart arrestert.

Ahmeds tenåringssønn ble skutt og drept av politiet bare dager tidligere.

Kidnapping, drap og utpressing

Dusinvis av saker, inkludert kidnapping, drap og utpressing, er de siste to tiårene registrert mot Atiq Ahmed. Han og to andre ble i mars iår dømt til livsvarig fengsel i en kidnappingssak.

Videoen viser Ahmed og broren hans Ashraf, begge iført håndjern, snakke med journalister da de var på vei til en medisinsk sjekk sekunder før de begge ble skutt.

Det advares mot sterke scener:

I opptakene som er mye vist på indisk TV og delt på sosiale medier, blir den muslimske lederen Ahmed sekundet før han selv ble skutt, spurt om han deltok i sønnens begravelse.

De tre mistenkte ankom på motorsykler, opplyser politiet. En politimann og en journalist ble også skadet.

Hånd i hanske: Politikk og kriminalitet

Atiq Ahmed hadde lang fartstid både som politiker og som kriminell. Han ble første gang anklaget i en drapssak i 1979. 

Han vant sitt første valg som uavhengig kandidat i 1989 og ble gjenvalgt i to påfølgende perioder. Han fikk også en fjerde periode for det regionale, sosialistiske Samajwadi-partiet. I 2004 vant han for siste gang et sete, denne gang i det føderale valget og ble parlamentsmedlem for samme Samajwadi-parti – mens det haglet inn rettslige anklager mot ham. 

På sosiale medier beskyldes politiet for å hjelpe til med å drepe muslimer.

Verdens viktigste politiske bevegelse er det nasjonal­konservative indiske partiet BJP

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.