Zulqurnain Zahoor er nå tiltalt for å ha bestilt drapet på Ensjø i 2012. 

Zulqurnain Zahoor er tiltalt for å ha bestilt en leiemorder som skjøt og drepte en mann på en bensinstasjon i Oslo i 2012. Også tre andre menn er tiltalt i samme sak.

Tre år etter drapet ble Zahoor (30) pågrepet i Dubai etter å ha vært internasjonalt etterlyst.

Zulqurnain Zahoor lå i en bitter konflikt med flere personer i et kriminelt miljø i Oslo. Nå er han tiltalt for å ha hyret en leiemorder til å drepe en av dem, skriver VG.

Om kvelden 13. august 2012 ble Aqeel Shahzad (31) skutt og drept på Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo.

Aqeel Shahzad. (privat foto)

Leiemorderen skal være en 39 år gammel mann fra Portugal. Han er tiltalt for overlagt drap.

Portugiseren ble pågrepet i Nederland i 2014. Zahoor ble utlevert fra Dubai i 2015 selv om ikke Norge har utleveringsavtale med landet.

Zahoor erkjenner ikke straffskyld eller kjennskap til drapssaken.

– Han er glad for at halve siktelsen mot ham, drapsforsøket, er henlagt. Han stiller seg uforstående til at han angivelig skal ha bestilt et drap i en konflikt han ikke er en del av, sier Elden til VG.

Ifølge tiltalen skal portugiseren ha skutt Shazad én gang i låret og to ganger i brystet med pistol. Shazad døde kort tid etter.

Portugiserens forsvarer, Håvard Flatland, opplyser til VG at mannen erkjenner straffskyld for overlagt drap på Shazad, men ikke for drapsforsøk på Shazads venn.

Ytterligere to menn er tiltalt for medvirkning til overlagt drap. De to norsk-pakistanerne er dømt for grov kriminalitet. Den ene, en 32-åring, soner nå en dom på fire år og seks måneder for kidnapping og medvirkning til kidnapping i Sverige.

Tungt kriminell familie

Zulqurnain Zahoor er del av en familie som tilknyttes omfattende kriminalitet, samt en nær venn av Imran «Skrue» Saber, skriver VG.

Broren Umar Farooq Zahoor (41), er internasjonalt etterlyst siktet for å ha hatt en sentral rolle i Nordea-svindelen. VG har tidligere skrevet at Zahoor lever et liv i luksus i Dubais dyreste strøk – med en forkjærlighet for dyre luksusbiler.

Umar Farooq Zahoor er internasjonalt etterlyst, men lever tilsynelatende det søte liv i Dubai. (privat foto)

En annen bror, Usman Zahoor (41), er dømt for å ha for å ha organisert den norske delen av bedrageriet mot Nordea i 2010.

Usman Zahoor ble dømt til 10 års fengsel for Nordea-bedrageriet. Lagmannsretten reduserte straffen til fem år og ni måneder. (privat foto)

Zulqurnain Zahoor er også siktet for å ha vært sentral i en stor narkotikaliga politiet på Lillehammer rullet opp i 2013 og 2014.

Drapssaken er ikke berammet.

 

VG: Ensjø-drapet: Zulqurnain Zahoor tiltalt for å ha bestilt drap på uvenn