Både FrP og MDG kritiserer regjeringen for avgiftshopp på hybridbiler. Begge partiene mener de som har bestilt hybridbiler, må få slippe den varslede avgiftsøkningen. – Det er fryktelig klønete og firkantet byråkratisk, sier MDGs Rasmus Hansson til NRK.

Engangsavgiften økes for bensinbiler og hybridbiler i regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år. Den rammer også dem som bestilte hybridbil før forslaget ble kjent. Mellom 15.000 og 20.000 bilkjøpere risikerer en ekstraregning på opptil 80.000 kroner.

Solberg-regjeringen foreslo avgiftshoppet. Støre-regjeringen vil beholde det.

– Dessverre er mange tusen velgere i distriktet rett og slett blitt lurt. Her rammes mange tusen av en veldig urimelig avgiftsøkning, sier finanspolitisk talsperson Hans Andreas Limi i FrP.

Rasmus Hansson (MDG) mener avgiften er både riktig og «klimavennlig», men kritiserer utslaget av vedtaket.

– Det er fryktelig klønete og firkantet byråkrati at de som har kjøpt bil, blir påført en kjempestor ekstraregning bare fordi det tar ekstra lang tid før bilene deres blir levert, blant annet på grunn av korona. Det er ikke sånn man får folk med på fornuftig klimapolitikk, sier MDGs Rasmus Hansson.

Både MDG og Frp refser regjeringens avgiftshopp på hybridbiler (NRK)

Les også:

Politisk arroganse i høygir: Nå legges planen for soner med forbud mot fossilbiler

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.