LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto: Terje Pedersen / NTB

LO ønsker at regjeringen setter ned et råd for klimaomstilling, med partene i arbeidslivet. Men her vil ikke LO ha med  miljøbevegelsen. Det oppfattes som en krigserklæring.

I Hurdalsplattformen skriver regjeringen at de vil «opprette et nasjonalt råd for rettferdig omstilling der arbeidslivets parter har en sentral rolle». Dette opplyses av NTB sent tirsdag kveld.

LO er positive til etableringen av et slikt råd som skal sikre arbeidsfolk en hånd på rattet i det såkalte grønne skiftet.

Men LO-leder Peggy Hessen Følsvik slår fast overfor Klassekampen at miljøbevegelsen ikke er velkommen i rådet.

– Dette handler ikke om klima og miljø, det handler om rettighetene til arbeidsfolk. Så må man selvsagt lytte til miljøbevegelsen. Det gjør vi også i LO. Men i partssamarbeidet har de ikke plass, mener hun.

Dette er en kalddusj for klima-/miljøaktivistene. De forventer en helt annen rolle enn å settes på sidelinjen.

Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender, reagerer kraftig.

– Jeg synes det er helt hårreisende at LO-lederen ikke evner å se disse tingene i sammenheng og at hun ikke tenker på miljøbevegelsen som en selvfølgelig del av rådet, sier hun.

LO har lenge vært opptatt av å ivareta norsk økonomi, og dermed arbeidsplasser, i forbindelse med den såkalte klimasaken. Mange vil mene at det kan bidra til å påvirke regjeringens klimapolitikk i moderat retning, og bort fra den en del oppfatter som livsfjern og samfunnsskadelig fanatisme.

LOs holdninger bekreftes av saken det er lenket til under her:

 

Fellesforbundet vil kjempe hardt for videre oljeleting

 

Mer aktuell enn noensinne:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bestill den nye utgivelsen fra Document Forlag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Bestill også høstens store boknyhet:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.