Norge har den grønneste kraftforsyningen i Europa, likevel er vi også landet mest fokusert på et «grønt skifte». Ingen har lenger oversikt over hvor mye penger Norge bruker på nytteløs «klimatilpasning» av hele samfunnet, men likevel er det på ingen måte nok. Nå skal Barth Eide virkelig få fart på pengebruken med sitt nye «klimaråd» – som alltid rensket for kritikere, bremsefunksjoner og økonomisk ansvar.

Gradiose sjuårsplaner

Det er bare syv år igjen til Norge skal ha kuttet utslippene av plantenæring med minst 50 prosent, ellers skjer (trommehvirvel…) overhodet ingenting, og ingen sanksjoner vil bli rettet mot Norge. Nå haster «omstillingen» enda mer enn noensinne, for trass utallige milliarder går prosjektet akkurat like tregt og dårlig som Document har advart mot i årevis. Det burde få ansvarlige politikere ville studere fakta og si «nå er det nok», men sånn fungerer ikke norsk offentlighet lenger. Klimafokuset er altoppslukende.

Barth Eide er kanskje Norges mektigste klimafanatiker, og nå vil han gi gass for alvor, og styre Norge mot en prosess han kaller «dyp avkarbonisering». Alle deler av samfunnet og næringslivet må finne nye løsninger samtidig, for her skal det kuttes mer plantenæring hvert år enn noen regjering har klart i en hel regjeringsperiode. Koste hva det koste vil. Ingen hensyn vil bli tatt til din privatøkonomi eller landets næringsliv. Den nye oljen er å bruke penger på klima.

Alle de rettenkende er invitert. Alle kritikere er eliminert

Som alle ideologiske kommisjoner trenger dette rådet et fengende navn, og Barth Eide vil døpe klimarådet til «Råd for rettferdig omstilling i arbeidslivet». Der skal arbeidsgivere og arbeidstakere sitte rundt samme bord, for å komme med løsninger som ikke virker, etter fri fantasi frakoblet enhver realisme og virkelighet, men som koster ufattelige summer.

Til rådet inviteres aktører fra norsk olje og gass, bygg- og anleggsbransjen, transport og prosessindustri. Fagforeningene Spekter, Akademikerne, Virke, KS, LO, NHO, Unio og YS er med. De som ikke blir invitert er kritikere, kunnskapsrike realister, folk som kan bruke en kalkulator eller sitter på ubestridelige resultater fra såkalte «klimatiltak» i resten av verden.

Heller ikke naturvernorganisasjoner eller klimapressgrupper er invitert – de som vanligvis får sette agendaen i slike sammenhenger. Den offisielle årsaken fra Barth Eide er at han vil unngå at det «blir for bredt». Den sannsynlige forklaringen er at han bekymrer seg for den religiøse fanatismen som vokser ukontrollert i disse organisasjonenene. Det blir så ekstremt at det kan underminere legitimiteten til rådet, og tydeliggjøre hvor sprø og urealistisk Norges «klimaambisjoner» faktisk er. Derfor har han kun invitert parter fra arbeidslivet. Til VG sier Barth Eide:

– Det gjelder stål og smelteverk, det gjelder sementproduksjon og tungindustri. Vi må komme opp med løsninger for kjemiske prosesser og nye energikilder for å klare dette, sammen.

LO svikter arbeideklassen og sine egne medlemmer 

Slik snakker gjerne folk med tvangstanker, for edruelig og nøkternt sett «må» vi naturligvis ikke det. Men tvil er eliminert og fremtiden er vedtatt, løst og innført. Pengene er allerede på vei fra staten. Og LO-ledelsen er som alltid helt ukritiske og klimafokusert, som om dette var deres kjerneoppgave. Til VG sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik følgende:

– Rettferdig omstilling betyr at arbeidstakere får gode og trygge jobber på veien mot et klimavennlig samfunn. Det viser at regjeringen tar rettferdig omstilling på alvor og at det skal jaktes på klimaløsninger sammen med partene i arbeidslivet.

Det hun ikke sier noe om, er hva dette høyrisikable samfunnseksperimentet vil koste, hvem som skal betale de enorme summene som «energiomstillingen» skal koste, og om resultatene så langt viser om det er gjennomførbart, eller vil fungere. Altså normalt kritiske spørsmål som voksne folk vil stille overfor grandiose løfter om gull og grønne skoger.

Drivkraften bak klimaboblen er ufattelige pengesummer

Hvor lite selvinnsikt, og hvor ille dette kommer til å ende, skjønner man når VG spør Barth Eide om hvordan han skal sikre at dette ikke blir et supperåd. Svaret er som følger:

– Jeg skal lede det selv.

Oh dear… Og bak synger kapitalkreftene i energibransjen og klima-industrien, som vil tjene kolossale summer på mer, mer, mer og alltid mer klimapolitikk som ødelegger folks privatøkonomi.

Alt tyder på at disse kapitalkreftene i prinsippet styrer Stortinget og Regjeringen som marionetter mot historiens største finansboble, gjennom et påtatt miljøengasjement. Det eneste «grønne» disse næringslivstoppene imidlertid bryr seg om, er de gigantiske profittmulighetene klimahysteriet skaper. Om samfunnet tjener eller taper, er helt likegyldig.

Les hele historien i den rykende ferske boken «Et Varslet Energisjokk», som har boklansering 9. juni.

 

 

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.