Rådhusforvalter Marit Jansen ville frata alle journalister adgangskort til Oslo rådhus i forslag til nye regler for adgangskontroll. Byrådslederen Raymond Johansen sier nå nei.

Document la ut NTB-saken tidligere i dag.

Det er i dag rundt 20 journalister som er akkreditert og har adgangskort til rådhuset, melder VårtOslo, som først omtalte forslaget til nye regler for adgangskontroll. Redaktørforeningen reagerte kraftig på forslaget.

– Dersom de journalistene som i dag har adgangskort til rådhuset skal bli tvunget til å gjøre egne avtaler for hver gang man skal ha direkte kontakt med en byråd eller en sentral opposisjonspolitiker, så vil det innebære en klar forverring av arbeidsvilkårene, skrev generalsekretær Arne Jensen i et brev til byrådslederen.

Også SV uttalte seg kritisk til forslaget om å frata journalister adgangskortet i høringsrunden. Venstres Odd Einar Dørum skriver i en epost til NTB at også de er imot en slik innskrenkning.

Subjekt omtalte saken på lederplass.

I sitt forslag til nye regler for adgangskontroll til Oslo rådhus foreslår rådhusforvalter Marit Jansen å frata alle journalister adgangskortet.

Nå er det opp til byrådet og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) å ta stilling til forslaget, men byrådslederen ville ikke ta stilling til forslaget da avisen Vårt Oslo kontaktet ham søndag.

«Dere får saken til uken», skrev Johansen i en SMS til avisen.

Hvem tror han at han er?

Raymond Johansen er en offentlig ansatt byråkrat lønnet av Oslos innbyggere. Det er jobben hans å svare på disse spørsmålene.

Lederen til Subjekt ble publisert kl. 11.28. Kl. 11.50 kom beskjeden fra NTB om at forslaget skrinlegges.

Subjekt
Vårt Oslo

Les også:

Danby Choi: Ung redaktør som tar opp kampen mot galskapen

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.