En 71 år gammel mann vaksineres mot koronaviruset i Paris den 25. oktober 2021. Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB.

Fra 15. desember vil det såkalte helsepasset for folk over 65 år i Frankrike kun forbli gyldig hvis man tar en tredje vaksinedose mot koronaviruset, sa Frankrikes president Emmanuel Macron i en tale til nasjonen tirsdag.

Macron presiserte ikke om det etterhvert vil stilles lignende krav til andre enn de som har passert 65 år, skriver Le Figaro.

«En kampanje (for en ekstra dose) til alle over 65 år og personer som er ekstra sårbare, har pågått siden slutten på sommeren. Nå må vi intensivere den», sa statssjefen under en tv-sendte talen. «Fra og med den 15. desember må man dokumentere en ekstra dose for å forlenge gyldigheten til helsepasset», fortsatte han.

Både Frankrike og Italia har innført kraftige begrensninger i livsutfoldelsen for alle som ikke har dokumentet de to landene kaller henholdsvis helsepass og grønt pass – som hittil har forutsatt to vaksinedoser, en fersk negativ test eller overstått koronainfeksjon.

I Italia har det også pågått en kampanje for en tredje dose, men så langt er det ikke blitt kunngjort noe pålegg om en tredje dose for å beholde det «grønne passet».

Vitenskapelige studier peker i retning av at koronavaksinenes beskyttelse mot alvorlig sykdom og død svekkes etter noen måneder, og antallene som er innlagt på sykehus, er da også økende Europa rundt.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.