Vaksinene er så effektive mot alvorlig covid-19-sykdom at det foreløpig ikke er noe generelt behov for en tredje dose, ifølge en rapport publisert i The Lancet.

Enkelte land har begynt å tilby en tredje dose på grunn av frykt for den mer smittsomme deltavarianten. Verdens helseorganisasjon (WHO) har bedt om stans i praksisen og er bekymret for leveransene av vaksiner til fattigere land, der millioner fortsatt ikke har fått noen vaksinedoser.

Forskere, også fra WHO, skriver i det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet at selv når man tar hensyn til risikoen deltavarianten utgjør, er det «ikke passende å gi påfyll med en tredje dose til befolkningen generelt på dette stadiet i pandemien».

Forfatterne sier observasjonsstudier og kliniske studier viser at vaksinene fortsatt er svært effektive for å unngå alvorlig sykdom for alle virusvarianter.

Les også:

Barneombudet mener dystre påstander fra helsemyndigheter skaper frykt

FHI: Smittetoppen i Norge kan være passert

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.