En underleverandør som foretar utprøving av vaksiner fase tre, Ventavia Research Group, har hatt en skandaløs praksis som går på troverdigheten og tilliten løs. Det har en ansatt avslørt som øyeblikkelig ble sparket av Ventavia. Men snøballen begynte å rulle.

Brook Jackson hadde samlet mye bevismateriale som hun sendte inn til amerikanske Food & Drug Administration.

Jacksons materiale har resultert i en omfattende artikkel i British Medical Journal, og dermed er katta ute av sekken, selv om svært få medier har omtalt saken.

Brook Jackson, a regional director who was employed by Ventavia Research Group, told British Medical Journal that the company “falsified data, unblinded patients, employed inadequately trained vaccinators, and was slow to follow up on adverse events” reported in the pivotal phase III trial of the Pfizer-BioNTech vaccine.

Jackson forsøkte først å varsle internt, uten å bli hørt. Da slo hun alarm til FDA. Det gikk bare tyve timer, så var hun sparket.

This prompted Jackson to send a complaint by email to the US Food and Drug Administration (FDA) – the country’s top regulatory body – in September 2020. But less than 24 hours later, Ventavia fired her in an apparent reprisal.

Minst like sjokkerende er det at FDA heller ikke responderte.

In a further surprise, the FDA did not follow up on Jackson’s complaint either. Though the regulator claims it doesn’t have the manpower to actively monitor and investigate all clinical trials, one person told the BMJ she was surprised that the agency didn’t inspect Ventavia even after an employee had filed a complaint.

Varslingen gjaldt bare tre forsøksstasjoner med 1.000 forsøkspersoner, men det er 150 av dem med 44.000 forsøkspersoner. Hva har skjedd på de øvrige?

The revelations reported in the BMJ article are limited to three of more than 150 trial sites, which enrolled only 1,000 of around the 44,000 overall participants.

Dette er potensielt en skandale som kan skade ikke bare Pfizer, men vaksinene som sådan. Det er sterk motstand i USA mot vaksinetvangen. Bivirkninger er underrapportert. Hvis offentligheten får inntrykk av at det er kokkelimonke fra forsøksprosess til sluttprosress, kan det rokke ved tilliten.

Pfizer har et problem: Det er underleverandøren som er tatt, men Pfizer ga Ventavia Group fire nye kontrakter etter at skandalen ble kjent.

Ventavia skal teste ut boostervaksine og vaksinen for barn og gravide.

Pfizer has since hired Ventavia as a research subcontractor for four other vaccine clinical trials. These include trials on COVID-19 vaccines for children and young adults, pregnant women, and a booster dose.

 

Company That Managed Pfizer Vaccine Trial Sites ‘Falsified Data’: Whistleblower

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.