Winsome Sears (R) er den første fargede kvinne som noensinne er blitt valgt til en lederstilling i delstaten Virginia. Hun har også tjenestegjort i US Marines. Foto: Black Conservative Movement

Hun er farget, har drevet senter for hjemløse, er trebarnsmor, veteran fra US Marines, og hun er den første fargede kvinne som noensinne er blitt valgt til en lederstilling i Virginia. Nå blir hun, som lovlig innvandrer, ny viseguvernør i den erke-Demokratiske delstaten.

Winsome Sears er født på Jamaica i 1964. Hennes rulleblad er imponerende og har uten tvil gitt henne stor kredibilitet også hos hvite velgere i delstaten Virginia, der fargede bare utgjør i underkant av en femtedel av befolkningen.

Som Glenn Youngkins viseguvernør ser mange Winsome Sears som nøkkelen til å fravriste Demokratene flertallet (21–19) i delstatsforsamlingen. Hun må vinne noen over på sin side – win some – for å få endret loven om kritisk raseteori. Folkelig raseri, ikke minst også fra fargede, mot dette var en av nøklene til Republikanernes suksess i valget. Biden vant delstaten med 10 prosentpoeng i fjorårets presidentvalg.

Glenn Youngkin vinner guvernørvalget i Virginia

På sin egen kampanjeside forteller hun selv om sitt liv:

Winsome is a mother, wife and is proud to have served in the United States Marines. She was also a hard-charging Vice President of the Virginia State Board of Education and received presidential appointments to the US Census Bureau (where she co-chaired the African American Committee) and the Advisory Committee on Women Veterans to the Secretary of Veterans Affairs.

In addition to her Masters degree, Winsome also built a successful business as a trained electrician and understands the importance of helping small businesses thrive. However, Winsome is most proud of her community work leading a men’s prison ministry and as director of a women’s homeless shelter for The Salvation Army.

Republikanerne har fått et nytt stjerneskudd.

R for respekt.

Republican Glenn Youngkin wins Virginia’s governor race, dealing Democrats a blow (NPR)

Winsome Sears will become Virginia lieutenant governor, CNN projects, becoming first female and woman of color in the office

 

Les også:

Biden vil tvinge kritisk raseteori inn i skolene

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.