Mark Lorentzon (55) er mistenkt for å stå bak bombeangrepet mot en boligblokk i Annedal i Göteborg tirsdag. Han er fortsatt på frifot og politiet er på jakt etter ham.

Dette er den samme personen som ble arrestert i sitt fravær. Han er nå «på sannolika skäl misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse».

Polisen uppger att det inte finns något som tyder på att sprängningen har med gängkriminamlitet att göra. Istället beskrivs den jagade 55-åringen som en ”haverist” som kommit på kant med samhället.

Lorentzon hadde selv adresse i bygningen hvor bomben gikk av. Han har blant annet vært i konflikt med Kronofogden, ifølge Expressen.

Lorentzon är folkbokförd i den fastighet där sprängladdningen briserade och befinner sig enligt GT i en vräkningstvist som Kronofogden kopplats in i. Planen var att vräkningen skulle verkställas i tisdags – samma dag som explosionen.

I tillegg ble Lorentzon for noen uker siden tiltalt for trakassering av en leder ved eldrehjemmet hvor hans mor bodde. Han skal ha forfulgt lederen ute på byen, og forsvarte seg i politiforhør med at «alle vet at han (lederen) er psykopat».

Bakgrunnen for konflikten var at Lorentzon i fjor nektet å følge de koronarestriksjonene som ble innført på morens eldrehjem. Dette førte til at han ble nektet adgang, og derfor ikke kunne besøke sin mor.

”Anhörig har uppträtt hotfullt och fysiskt aggressivt mot personal. Han har även kränkt personal verbalt!” skrev skyddsombudet i sitt beslut.

Da restriksjonene ble lettere kunne Lorentzon igjen besøke sin mor, men eldrehjemmet følte at det var nødvendig at vektere eskoterte ham under besøkene, av hensyn til personalets sikkerhet.

Lederen beskriver Lorentzon som «skjør».

– Det räcker med att det blir en motgång för honom för att han ska tappa konceptet igen så att säga.

Ifølge Fria Tider har Mark Lorentzon polsk bakgrunn. Men han har bodd mesteparten av sitt liv i Sverige.

En 55-årig invandrare som numera heter Mark Lorentzon men är född som Maciej Gumkowski i polska Gdansk är den misstänkte gärningsman som jagas för explosionen på Övre Husargatan i Göteborg.

Samnytt
Expressen/GT

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂