Politiet i Göteborg på oppdrag. Foto: Thomas Johansson/ TT / NTB Scanpix

De siste ukene har politiet mottatt fem anmeldelser fra bekymrede foreldre i Nord-Hisingen i Göteborg. Barna deres, unge gutter, har blitt utsatt for knivran med flere gjerningsmenn. Politiet mener at gjerningspersonene ser seg ut mindreårige ofre.

– Vi har fått in fem anmälningar och vi har fått en heads up. Det ligger under arbete och vi har pratat om de här rånen i gruppen, och vi har utredare som jobbar med rånen, sier Håkan Bredinge, politi i Nord-Hisingen til Expressen.

Ifølge politiet er alle ofrene under 18 år.

Politiet etterforsker ranene i sammenheng, men har ingen mistenkte. På spørsmål fra Expressen om foreldrene har gitt noen beskrivelse av ranerne, svarer politiet:

– Det vill jag inte kommentera. Varken om de pekat ut någon eller hur gamla de misstänkta är, sier Bredinge.

– Men vi jobbar självklart med detta. Det är förödmjukande för en ung människa att bli utsatt för ett sådant kränkande brott. Det handlar om vem som helst som blir rånad egentligen, men det skär extra i hjärtat när det är barn.

Tør ikke gå på skolen

Et av ofrene, en 13 år gammel gutt, ble stoppet av fem gjerningsmenn 50 meter fra sitt eget hjem.

– De tvingade in honom i en buske. Två killar tryckte en kniv mot honom och tog hans mobiltelefon och hans hörlurar. De tre andra killarna stod vid cykelvägen och höll utkik, sier moren til den 13-årige gutten.

Guttens foreldre ble bekymret over at det tok så lang tid før sønnen kom hjem, da han bare var noen hundre meter unna. Guttens far bestemte seg for å gå ham i møte, og da han nærmet seg, så han fem yngre menn flykte fra stedet.

– Då hittade han vår son i en av buskarna, ihopkrupen och skakig. Han bara grät, sier moren.

Moren forteller at sønnen er skremt og ikke har det bra etter det som skjedde. Han tør ikke å gå på skolen, og moren har måtte ta seg fri fra jobben for å være hjemme med ham.

Larmet: Våg av knivrån mot barn

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.