Josephine Frejer kaller seg en av Sveriges fremste journalister, men klarte ikke å finne en narkofabrikk mannen drev i huset hun bodde i. Foto: Per A.J. Andersson/ Wikimedia Commons

Den statlige ansatte Josephine Frejer var mistenkt i en narkotikasak i Göteborg.  Av uklare grunner er Frejer ikke lenger mistenkt for noen forbrytelser, selv om hun bodde i huset hvor ektemannen drev produksjon av cannabis.

Politiet besøkte et hus i Västra Frölunda i desember 2020, på bakgrunnen av mistanke mot mannen som bodde på adressen. Expressen var først ute med nyheten.

Samtidigt som hon publicerade en stor granskning för Sveriges Radio bodde journalisten i ett hus där en misstänkt knarkfabrik drevs av hennes man i källaren.

”Det stinker cannabis i hela huset”, skriver en av poliserna som var med vid husrannsakan. Mannen åtalas nu för narkotikabrott.

Samnytt har fått tak i sakspapirene, og avslører at det dreier seg om ektefellen til Josephine Freje, som er en kjent svensk reporter ansatt i Sveriges Radio. Tidligere har hun vært programleder for Fuskbyggarna på TV4, både utenrikskorrespondent og gravejournalist for Expressen.

Samnytt kan avslölja att mannens fru, som också bor i huset, är 39-årige statsjournalisten Josephine Freje Simonsson. Det framgår av polisutredningen att Freje har misstänkts som gärningsman av polisen.

En tredje person, som är inneboende hos paret och även åtalas i knarkhärvan, berättade för polisen att Freje var med och delade på narkotikan.

Freje som har arbetat för flera av statsradions redaktioner och är granskande journalist rentvår sin inblandning genom att berätta för Expressen att hon känner sig ”jävligt korkad och dum” som inte förstod att maken framställde narkotika hemma mellan åtminstone augusti och december 2020. Detta trots att poliserna vittnade om en stank i hela huset.

Det er faktisk umulig å tro på at en gravejournalist ikke oppdager at mannen dyrker cannabis i stor stil, når det faktisk stinket i hele huset, slik politiet forteller det.

At hun etter pågripelsen hevdet at ektemannen kun produserte til eget bruk virker også merkelig. Produksjonen var i stor skala, politiet fant en mobil for betaling med kontantkort, og dessuten vekter og poser som egnet seg for videresalg av mindre mengder cannabis.

Foto: Politiet

Ektemannen innrømmer at det har pågått en stund, minst fire måneder. Han erkjenner skyld, men sier at kona hans ikke kjente til fabrikken, til tross for at han har sagt ”lite grann”. Han hevder holdt henne utenfor ved å låse kjellerdøren.

Politiet fant også kokain i huset, men ektemannen hevder stoffet må ha blitt liggende etter en fest for et år siden. Kokainet ble funnet i en skuff på ekteparets soverom.

I tillegg fant politiet klær med budskap som «autorisert narkolanger».

Josephine Freje har en historikk på sosiale medier som viser et nokså avslappet forhold til de svenske lovene om bruk av narkotika. Hun videreformidlet bilder som beskrev politiet som «The Army of Assholes». I tillegg skrev hun 6. mai i år, lenge etter at hun ikke klarte å finne en cannabisplantasje i sitt eget hjem, følgende selvforherligende melding på Twitter:

Skjermdump, Twitter

Men å finne en narkotikafabrikk mitt i sitt eget hus, til tross for at huset stinket av cannabis, dét klarte ikke en av de selvutnevnte stjernene i svensk journalistikk.

Svenske journalister virker å ha store problemer med å avdekke andre viktige ting også, som at den massive innvandringen til Sverige muligens kan ha noen negative konsekvenser.

Freje innrømmer på Twitter 17. mai at hun visste litt mer enn hun først hevdet overfor politiet, men står fortsatt på at cannabisen var til ektemannens eget bruk som medisin.

Expressen
Samnytt

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.