Kenny Friberg (21) ble ranet og fornedret av tre innvandrere i seks timer. Han fikk en pistol presset inn i munnen og ble analt voldtatt med en colaflaske. Da Kenny reagerte i rettssalen ble han dømt for å ha hetset gjerningsmennene.

Kenny ble utsatt for et bestialsk voldtektsran i august for fire år siden, da han var 17 år gammel. Han var sikker på at han skulle dø, og sendte en SMS til sin mor om at han elsket henne.

Etter seks timers tortur, som ble filmet og spredd via sosiale medier, klarte han omsider å flykte ved å hoppe ut i Malmö kanal.

Der ble den mørbankede Kenny plukket opp av redningstjenesten, skriver Kvällsposten.

En tidig morgon i augusti hjälper räddningstjänsten en sönderslagen tonåring upp ur Malmö kanal.

Tonåringen heter Kenny Friberg och han har blivit misshandlad, förnedrad och pressad på pengar i över sex timmar.

Kenny trodde att han skulle dö den natten. Men det var bara början.

Den här historien handlar om de straff som uteblev och de som straff som blev. Om ilska och skam och ett behov av upprättelse som ännu inte mättats.

Les også: Fornedringsraner: «Svensker er alltid så jævla redde»

Fornedringen fortsatte i retten

For marerittet var ikke over. Fornedringen fortsatte i det svenske rettssystemet.

Under rettssaken ble filmene fra overgrepene vist. De tiltalte lo høyt og hånlig, uten at noen grep inn. Da rant det over for offeret.

Kenny stilte seg opp, gjorde en Hitler-hilsen og ropte «Sieg Heil» to ganger.

– Det snabbaste sättet jag kunde komma på att kränka dem var att göra som jag gjorde, i stridens hetta. Jag ville att de skulle ta illa upp, sier Kenny til Kvällsposten.

De tiltalte reagerte kraftig, og måtte holdes fast. Rettssaken ble avbrutt. Allerede samme dag ble Kenny selv tiltalt for «hets mot folkgrupp», og han ble senere dømt for dette.

Les også: Velferdsstaten svikter, Sverige vil ende i opptøyer

Hva med de tiltalte for fornedringsranet?

Den ene, som i dag er 20 år gammel, kom nylig ut av fengsel etter en dom for et lignende fornedringsran. Bare en uke etter at han ble frigitt ble han igjen pågrepet for nye forbrytelser.

Den andre er i dag 21 år. Han ble frikjent for ranet og mishandlingen av Kenny på grunn av mangel på bevis. I dag sitter han i fengsel for å ha knivstukket en ung mann i brystet.

Den tredje mannen var noen år eldre. Han ble også frikjent. Han ble skutt og drept på åpen gate to år etter overgrepet på Kenny, og ble 25 år gammel.

Kenny måtte leve med skjult identitet og under politibeskyttelse, skriver han på Facebook. Familien hans ble rammet av trusler. Han forteller at han ble fylt av hat, skyldfølelse og skam, og at han «kunde inte se mig själv i spegeln utan att krossa den med bara mina händer».

Det var som om «Kenny» døde for fire år siden, skriver han.

Nå har Kenny tatt tak i livet sitt. Han går på skolen, og drømmer om å bli politi. Kenny sitter dessuten i styret i organisasjonen No 2 Crimes.

Kvällsposten
Fria Tider

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂