Tekst og foto: Truls Erik Dahl

Aldri var Tønsberg så full av skuelystne som i 2013. Nye Oseberg skulle av stabelen. Kongeskipet Norge ankret opp, og alt var klart. Varpet gikk litt tregt, lite erfaring må vite. Selv med taubåt. Tønsberg var på tå hev og forventningen spent. Jo, den ble sjøsatt til slutt  Kongehus og folk pustet lettet ut.

Man kan tydelig se på utrykket til kongeparet at de er ens om å være imponert over vikingehåndverk. Særlig seileren Harald. Skipet er laget av hugget og økset kjerneeik. Alt laget med våre forfedres verktøy. Klinket og bundet med bardehval-barder. Det sies at det krever mer tid på å lage et seil enn et skip. Seilet som er laget av ull er utrolig lett, kan lett løftes av en person. All mulig ære til drivende dyktige entusiaster i Tønsberg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂