Skipet «Louise Michel», som seiler under tysk flagg, fikk torsdag kveld tillatelse til å legge til kai på øya Lampedusa. De 35 egypterne som skipet hadde plukket opp i Middelhavet onsdag, fikk lov til å gå i land.

Ifølge mannskapet på skipet fikk de anløpstillatelsen i siste liten, ettersom været var blitt dårlig. «Louise Michel» er en ganske liten båt som kunne ha fått problemer i røff sjø.

Fredag ga italienske myndigheter redningsskipet «Geo Barents» tillatelse til å legge til kai i Salerno, sør for Napoli. Men det betyr at skipet ennå har en lang seilas fra der det var fredag kveld før det kommer fram til Salerno. Ifølge mannskapet vil det ta opp mot 24 timer. Skipet var fredag kveld utenfor østkysten av Sicilia.

«Geo Barents» seiler under norsk flagg og driftes av Leger Uten Grenser. Skipet har om lag 250 mennesker om bord som søndag og mandag ble reddet opp fra skrøpelige båter i Middelhavet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.