Pentagon sier en ubemannet drone drepte en IS-K-planlegger som befant seg i en bil i Nangarhar-provinsen på grensen til Pakistan fredag. Pentagon tror han holdt på å planlegge nye selvmordsangrep. Mannen var sammen med en annen person i bilen.

«U.S. military forces conducted an over-the-horizon counterterrorism operation today against an ISIS-K planner,» U.S. Central Command Spokesman Captain Bill Urban told Fox News on Friday. «The unmanned airstrike occurred in the Nangarhar Province of Afghanistan. Initial indications are that we killed the target. We know of no civilian casualties.»

Fox News has confirmed that the drone hit a vehicle carrying an ISIS-K leader who was believed to be «carrying out future attacks.»

US drone strike killed ‘ISIS-K planner’ in Afghanistan, Pentagon says 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂