Kvadratmeterne må «omfordeles», mener Neo Korths, Haris Hadzovic og Florind Haliti fra SSU – Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Det er altså slik AUF sitt søsterparti vil løse boligkrisen i nabolandet.

Alle har rett til et sted å bo, mener de unge sosialistene.

Det är en grundläggande rättighet som fastslås i FN:s konvention om mänskliga rättigheter och är ett mål i svensk grundlag.

Mangelen på boliger begrenser menneskenes frihet. Å stanse importen av over 100.000 migranter hvert år er ikke løsningen for disse unge politikerne. De vil ha en ny og mer «visjonær» boligpolitikk.

Sosialister som tar ordet visjoner i sin munn, er et dypt alvorlig varselsignal.

Løsningen til SSU er selvsagt mer skatt. Boligskatt skal erstattes med markskatt, altså at du betaler skatt fordi du eier et lite stykke Sverige.

Eiendomsretten, grunnlaget for demokratiet, avskaffes med et skuldertrekk.

Fastighetsskatten bör bytas ut mot en markskatt. Genom att beskatta marken istället för fastigheten upphör det att vara lönsamt att äga obebyggd mark som en kapitalinvestering.

Hva med dem som eier et småbruk med skog og forpaktet jord? Er disse nå å regne som okkupanter av sitt eget land?

Det krävs ett statligt bygg- och bostadsbolag som har resurser att bygga vad som behövs där det behövs.

Statlige ressurser er lik skattemidler. Hvem tror at Stefan Löfven kan løse noe som helst? Ville du gitt ansvaret for ditt hjem til Nordens beste politiker?

Det må i det minste gjennomføres på en klimavennlig måte. Parisavtalen er den nye religionen.

För privata bygg- och bostadsaktörer föreslår vi, med bakgrund i Parisavtalets klimatmål, att företag som bygger klimateffektivt subventioneras medan resten beskattas.

Siden klimaet påvirkes av boligbygging er det kanskje smartere å konfiskere fritidsboligene? Dette har vi hørt før.

I Sverige finns 607 664 fritidshus, hus som av olika anledningar står tomma under stora delar av året. Det är nästan sex gånger så många som antalet unga vuxna som inte kan flytta hemifrån. Utöver det lever en del i Sverige i bostäder som är orimligt stora för dem.
Det är inte rimligt att det finns de som bor fyra personer i en 650 kvadratmeter stor villa, med tre våningsplan, i centrala Malmö, samtidigt som många unga inte har råd med en studentlägenhet.

Hva med oss som gjennom 25 år på sparebluss har betalt ned huslånet? Var dette noe vi gjorde for våre barns fremtid? Eller skal vi la verdiene disponeres av unge, naive sosialister.

Omfordeling betyr ikke noe annet enn tyveri når sosialister bruker begrepet.

En stor del av bostadsbristen kan lösas omedelbart om den befintliga bostadsytan omfördelas. För att stimulera välbärgade att hyra ut sina sommarstugor i orter som Höganäs eller gästkammare i centrala lyxvillor vill vi införa en skatt på tomma hus och överflödig bostadsyta.

Det mangler bare politisk vilje, mener SSU-gjengen.

Som Mrs. Thatcher sa det, elegant som vanlig:

The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.

Sydsvenskan

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.