Bild er en av Tysklands største aviser. Nå har redaktøren publisert en video hvor han på vegne av medier og politikere ber barna om unnskyldning for måten de er blitt behandlet på under pandemien.

Vi ble gjort kjent med denne videoen via Nina Cappelens hjemmeside. Cappelen er utdannet journalist og sosionom, og aktiv i Demokratene som stortingskandidat i Vestfold og Telemark. Videoen er publisert på flere nyhetssider, inkludert Bild og Hinter den Slagzeilen. Dette klippet er spilt inn for noen uker siden, men vi har ikke sett det før nå.

Det er sjefsredaktør Julian Reichelt som på avisens vegne ber tyske barn om tilgivelse. Du kan se videoen nederst, Document står ansvarlig for oversettelsen.

Til millioner av barn i dette landet, som vårt fellesskap har ansvaret for,
Vil jeg uttrykke det hverken vi eller våre myndigheter eller vår kansler våger si –

At vi ber dere tilgi oss. Tilgi vår politikk, som i et og et halvt år har gjort dere til ofre for vold.

Dere har blitt neglisjert og isolert i ensomhet.

Vi vil beklage både politikken og medienes dekning, som har vært som en gift ved å få dere til å tro at dere er en dødelig fare for samfunnet.

Vår rolle er å beskytte dere. Men det våre barn ble utsatt for ble fordømt av mange, inkludert Bild.

Men ingenting hendte. Organiserte Merkel et toppmøte for barn? Nei. I stedet overbeviste vi våre barn om at de kom til å drepe sine bestemødre, hvis de våget å opptre som barn, og møtte sine venner.

Ingenting av dette er vitenskapelig bevist. Men det er lett å bruke tvang overfor barn. De kan ikke beskytte seg selv, og de har ingen stemmerett.

Når Staten stjeler rettighetene til barn må de ha bevis på at det skyldes et ønske om å beskytte barna fra en konkret og umiddelbar trussel.

Men dette beviset er ikke lagt fram, man har erstattet bevis med propaganda.

Våre barn ble fremstilt som en vektor for pandemien. De som ønsket å stå opp mot propagandaen ble aldri invitert inn i ekspertpanelet.

Vi burde åpnet skolene og idrettshallene, i stedet for stemmelokalene!

Nå vå vi leve med dårlig samvittighet, og historiebøkene vil fortelle om et mangfold av uskyldige sjeler.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.