Koronatest. Passasjerer fra Doha og Dubai testes for covid-19 etter ankomst til Gardermoen den 26. januar 2021. Personen på bildet har ikke med utbruddet i Larvik å gjøre. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB.

14 av rekordhøye 22 nye tilfeller av koronasmitte i Larvik lørdag tilhører en smitteklynge som er kommet via innreise der flere har vært i moskeen, opplyser assisterende kommunedirektør Ingvild Aartun til Østlands-Posten.

– Det er kommet via innreise. Vedkommende var i karantene som vedkommende fikk beskjed om, men så har det spredt seg til familie, bekjente, arbeidsplassen, barn i barnehage, også er det også en eller flere av dem som har vært i moskeen.

Moskeen i Larvik er nå stengt, men det ventes likevel flere smittetilfeller fra denne klyngen, sier Aartun, som legger til at det ikke er grunn til å tro at moskeen har brutt smittevernregler, og gir ros for at moskeen stengte på eget initiativ.

Det har ikke vært id-feiring i moskeen, sier Aartun på spørsmål fra Østlands-Posten.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.