Patrisse Cullors vil avskaffe politi og justisvesen. Selv har hun kjøpt seg eiendommer for millioner av kroner i fine strøk befolket av nesten utelukkende hvite mennesker. Foto: Willy Sanjuan /Invision/ AP/ NTB

Patrisse Khan-Cullors var en av grunnleggerne for Black Lives Matter-bevegelsen (BLM). I forbindelse med at Derek Chauvin ble dømt for drapet av George Floyd, sa Cullors at folk må kjempe for å avskaffe hele justissystemet.

Cullors nevnte også Ma’Khia Bryant, som ble skutt og drept av politiet da hun var i ferd med å angripe en annen mørkhudet jente med en diger kniv.

Siden politimannen som skjøt Bryant var hvit, ble også dette drapet sett på som et eksempel på «systemisk rasisme» fra politiets side. At politimannen reddet livet til offeret var av liten interesse for BLM-sympatisører og diverse venstreorienterte medier.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Patrisse Cullors-Brignac (@osopepatrisse)

She did say that the verdict in the Derek Chauvin trial for the murder of George Floyd was a “victory in accountability” but not a victory in getting rid of the criminal justice system.

“While we watched Derek Chauvin be convicted for murder, a black child named Ma’Khia Bryant was murdered by police, proving there is no justice. We must fight for abolition because in an abolitionist world, we would still have George Floyd and Ma’Khia Bryant,” Cullors wrote in her Instagram post.

I videoen på Instagram sier Cullors at man må slåss for å nå målet, hvor også fengsler og alle former for overvåkning er avskaffet i USA.

Tidligere var kravet fra BLM «defund the police». Flere byer styrt av Demokratene fulgte oppfordringen, deriblant Portland, Oregon. Resultatet var ikke overraskende en eksplosjon, som Document skrev om i mars.

Så langt i år har Portland sett 20 drap. I løpet av samme periode i fjor var det kun ett drap.

Men nå går Cullors «all in» med sitt ønske om å avskaffe hele justissystemet. Hvilke konsekvenser en fullstendig avskaffelse av politi og fengsler vil få, kan man bare forestille seg.

I et land som er uhelbredelig splittet, og som flommer over av våpen, vil det trolig ende i et blodbad uten like. Økonomien, skolene og sivilsamfunnet vil svikte i alle ledd. Kanskje nettopp dette er det egentlige målet?

Patrisse Khan-Cullors har beskrevet seg selv som «a trained marxist». Nylig ble det bråk da det ble kjent at hun hadde kjøpt seg eiendommer til flere millioner dollar.

Selv i BLM var det enkelte som reagerte. Lederen for BLM i New York, Hawk Newsome, ba om en uavhengig etterforskning av hvordan BLM Global Network bruker pengene sine.

Andre har reagert kraftig på at grunnleggeren av BLM velger å kjøpe eiendommer i områder hvor det nesten utelukkende bor hvite mennesker.

Breitbart

BLM med sin versjon av Animal Farm: Noen er likere enn andre


Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.