Document har flere ganger omtalt økonomisk rot knyttet til en av grunnleggerne i Black Lives Matter, den selverklærte marxisten Patrisse Cullors. Nå kommer det nye avsløringer om misbruk av midlene den voldelige og rasistiske organisasjonen klarte å skrape sammen.

Tidligere har det blitt kjent at Cullors har skaffet seg eiendommer til en samlet verdi av flere titalls millioner norske kroner.

BLM: Svømmer i penger og soler seg i antirasisme

Nå skriver The Times at Cullors skal ha overført enorme beløp til sin familie.

A co-founder of Black Lives Matter paid friends and family huge sums for services to the organisation but rejected suggestions that she had pocketed any of the $90 million in donations that poured into the charity.

Blant annet skal Cullors ha betalt 970 000 dollar til Damon Turner, som er faren til hennes barn. Dette ble bokført som godtgjørelse for «live events» og «kreative tjenester».

I tillegg fikk broren Paul Cullors en samlet lønn på 840 000 dollar, over 8 millioner norske kroner, for sikkerhetstjenester.

Cullors engasjerte også sin egen mor som hushjelp i en av millionvillaene. Og selv om Cullors er sterkt kritisk til å bygge en mur mot Mexico, føres det opp høye gjerder rundt eiendommene hun disponerer, av hensyn til egen sikkerhet.

Patrisse selv brukte over 73 000 dollar på å chartre fly, siden hun var redd for å bli smittet av Covid-19. I tillegg hadde hun en generell frykt for egen sikkerhet.

Cullors ble styrtrik mens USA brant, og har også blitt kritisert av sine egne. Det at hun kjøpte eiendommer i områder hvor det stort sett bare bodde hvite mennesker skapte reaksjoner. Selv avviser hun alle beskyldninger.

She told the Associated Press that any suggestion of impropriety was “a false narrative”, adding: “It’s impacted me personally and professionally, that people would accuse me of stealing from black people.”

Cullors trakk seg fra BLM-styret i fjor da de økonomiske mislighetene ble avslørt. Men til tross for to utnevnelser har ingen tatt hennes plass i styret.

Som Document tidligere har skrevet er BLM-svindelen er allerede en internasjonal operasjon. Black Lives Matter overførte millioner av USD til en veldedig organisasjon i Canada. Pengene ble brukt til å kjøpe en herregård, tidligere hovedkvarter for Det kommunistiske parti, for 6,1 millioner USD.

BLM announced a new board in April. It includes Shalomyah Bowers as board secretary, who was previously deputy executive director. The accounts reveal that Bowers was paid more than $2.1 million for providing BLM with operational support, including staffing, fundraising and other services.

Det er tydeligvis lønnsomt å drive med opptøyer og «antirasisme».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.