Black Lives Matter overførte millioner av USD til en veldedig organisasjon i Canada. Pengene ble brukt til å kjøpe en herregård, tidligere hovedkvarter for Det kommunistiske parti, for 6,1 millioner USD.

M4BJ er en ideell organisasjon opprettet av Janaya Khan og andre canadiske aktivister. Khan er gift med Patrisse Khan-Cullors og identifiserer seg som «black, queer and gender-nonconforming».

Khan-Cullors har beskrevet seg selv som «a trained marxist», og er en av grunnleggerne bak den rasistiske, marxistiske og voldelige bevegelsen Black Lives Matter. I april skrev Document om hvordan hun brukte millioner av dollar på å skaffe seg eiendommer i hvite nabolag.

BLM med sin versjon av Animal Farm: Noen er likere enn andre

Khan-Cullors nektet for at pengene som ble brukt til innkjøp av eiendom, stammet fra BLM-donasjoner. Men nyheten om eiendomskjøpet i Canada har igjen ført til at det stilles spørsmålstegn rundt finansene til BLM-bevegelsen.

To ledende medlemmer av BLM Canada har trukkes seg som følge av transaksjonene, skriver New York Post.

“For BLM Canada to take money from BLM Global Network for a building without consulting the community was unethical,” tweeted Sarah Jama earlier this month. “For BLM Canada to refuse to answer questions from young black organizers goes against the spirit of movement building.”

Samtidig stilles det spørsmål rundt indre forhold i BLM Global Network Foundation, og det virker uklart hvem som styrer organisasjonen etter at to aktivister utpekt av Khan-Cullors, Makani Themba og Monifa Bandele, trakk seg ut i september.

BLM’s shocking lack of transparency surrounding its finances and operations raises major legal and ethical red flags, multiple charity experts told the Washington Examiner.

BLM co-founder Patrisse Cullors appointed two activists to serve as the group’s senior directors following her resignation in May amid scrutiny over her personal finances. But both quietly announced in September that they never took the jobs due to disagreements with BLM. They told the Washington Examiner they don’t know who now leads the nation’s most influential social justice organization.

Paul Kamenar er rådgiver for den konservative overvåkningsgruppen The National Legal and Policy Center, og sier at det er svært irregulært at en non-profit med 60 millioner USD på konto ikke revideres skikkelig.

“Unfortunately, this appears to be an epic abuse of public trust in which an entire movement’s resources are being squandered on the whims and financial mismanagement of one person and their inner circle of friends and family,” said Tom Anderson, director of the Government Integrity Project of the National and Legal Policy Center, a Virginia-based watchdog group.

Hverken Black Lives Matter eller den veldedige organisasjonen har besvart e-poster fra New York Post.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.