Våre daglige rapporter er som fra et frontavsnitt. Vi snakker ikke uten omsvøp for å dukke folk, men for å forberede folk på hva som kommer. Alt tyder på at det blir mye verre. Myndighetene er interessert i å dirigere denne energien dit de vil: Mot opposisjonen. Vi sier at myndighetene selv bærer ansvaret.

I skrivende stund hører jeg på radio at den britiske varianten ikke var mer dødelig enn Kina-originalen – som ingen av gammelmediene eller politikerne kaller den. De snakker sør-afrikansk, britisk og brasiliansk variant, men ikke regimet som slapp viruset løs på verden. Hårreisende. Ubeskrivelig.

Journalistikk har et enkelt prinsipp. Si sannheten. Doc-TV og podcast har vist seg som et fantastisk medium til å få feedback fra leserne/seerne. Det inspirerer oss.

Derfor holder vi dampen oppe. Denne sendingen er ikke teknisk perfekt, men bedre enn ingenting. Det må være levende bilder.

Jeg benytter anledningen til å etterlyse journalistiske talenter, vi trenger unge mennesker som kan bære arven videre.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.