Ferskt kjøtt uten klimaavgift i hyllene på Coop på Skøyen i Oslo. Arkivfoto: Terje Pedersen/NTB.

Fremskrittspartiet får stortingsflertallet med seg på å si nei til en klimaavgift på norsk kjøtt.

– Det er svært gledelig at Frp nå ser ut til å få flertall mot en særnorsk klimaskatt på kjøttproduksjon her til lands, sier Fremskrittspartiets energi- og miljøpolitiske talsperson Terje Halleland.

Han har nå fått Arbeiderpartiet og Senterpartiet med seg på et forslag om å be regjeringen «slå fast at økt skattlegging av norsk kjøttproduksjon ikke skal gjennomføres som en del av klimapolitikken».

Forslaget ligger dermed an til å få flertall når Stortinget tirsdag voterer over regjeringens klimaplan.

Kjøttavgift er ikke noe regjeringen har foreslått i klimaplanen, men de tre opposisjonspartiene mener spørsmålet preges av usikkerhet. Derfor vil de nå rydde all tvil av veien ved aktivt å fastslå at det er uaktuelt å innføre kjøttavgift som tiltak for å få ned klimautslippene fra norsk kjøttproduksjon.

Ap og Sp foreslo opprinnelig en noe annerledes ordlyd, men stiller seg nå bak Frps ordlyd for å sikre at forslaget får flertall.

– Dette er en seier for landbrukets verdiskapning i distriktene og en seier for valgfriheten til folk flest, sier Halleland.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.