Statsminister Stefan Löfven. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

Reisende fra Norge og Danmark kan fra 1. april igjen krysse grensa til Sverige uten å måtte dokumentere gyldig grunn til innreise.

– Det her innebærer blant annet at nordmenn og dansker kan reise til sine fritidshus i Sverige og at familier og venner over grensen kan treffe hverandre, forutsatt at de kan fremlegge bevis på en negativ covid-19-test, sier Sveriges innenriksminister Mikael Damberg.

Testen må være tatt 48 timer før innreisen. Kravet er videreført fram til 31. mai, men gjelder ikke svensker, personer bosatt i Sverige, barn under 18 år og transportpersonell.

Nordmenn må også belage seg på karantene ved hjemreise til Norge. Fra natt til mandag må hele innreisekarantenen tilbringes på karantenehotell. Tiltaket gjelder inntil videre.

Kravet om karantenehotell gjelder ikke for nødvendige utenlandsreiser.

Sverige innførte i vinter innreiseforbud for neste alle reisende fra Danmark og Norge av frykt for innførsel av muterte koronavirusvarianter.

Kun utvalgte grenseoverganger mellom Norge og Sverige er åpne som følge av koronapandemien.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.