Biden-administrasjonen jobber for å innføre krav om covid-19 vaksine for å slippe inn i USA, sier en tjenestemann i Det hvite hus anonymt.

Det melder nyhetsbyråene AP og AFP.

Biden-administrasjonen tar de første skrittene mot å kreve alle utenlandske besøkende til USA, med noen unntak, er vaksinert mot covid-19, sa en tjenestemann i Det hvite hus onsdag.

Tjenestemannen snakket på betingelse av anonymitet for å forhåndsvise politikken som er under utvikling.

Hvem disse unntakene vil gjelde for, er ikke kjent. Biden-administrasjonen har innført og opprettholdt strenge reiserestriksjoner for å unngå spredning av deltavarianten.

Per nå kan ikke utlendinger som har vært i Kina, Schengen-området, Storbritannia, Irland, Brasil, Sør-Afrika og India i løpet av de siste 14 dagene få innreise til USA.

Det er også et krav at alle som reiser til USA, uavhengig om de er vaksinert eller ikke, må vise til negativ covid-19-test avlagt innen tre dager før flyreisen til landet startet.

Samtidig som Biden-administrasjonen utøver og planlegger strenge krav til både amerikanske borgere og innreisende, vandrer det massive mengder migranter over grensen fra Mexico.

Biden-administrasjonen har møtt press for å oppheve noen restriksjoner fra berørte allierte, flybransjen og familier som har blitt holdt atskilt fra sine kjære på grunn av reglene. Mange har klaget på at reisebegrensningene ikke gjenspeiler den nåværende virussituasjonen, spesielt ettersom smittesituasjonen i USA er verre enn i mange av de forbudte nasjonene.

 

Doc-TV USA: Galskap og virkelighet

 

Artikkelen er oppdatert. 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂