Biden-administrasjonen planlegger å oppfordre alle amerikanere til å få en booster-vaksine mot coronaviruset i høst for å motvirke en ny bølge av infeksjoner.

Det sa en tjenestemann fra Det hvite hus på søndag, ifølge Reuters.

Tjenestemannen sa at selv om senter for sykdomskontroll og forebygging rapporterer om økning i infeksjoner og innleggelser på sykehus som følge av viruset, så forblir de totale nivåene lave.

På torsdag sa Moderna at data viste at den oppdaterte Covid-19-vaksinen deres er effektiv mot «Eris» og «Fornax»-variantene.

Moderna og andre produsenter av Covid-19-vaksiner som Novavax, Pfizer og den tyske partneren BioNTech SE har laget versjoner av vaksinene sine rettet mot XBB.1.5-varianten.

Med forbehold om godkjenning fra helsemyndigheter i USA og Europa forventer selskapene at de oppdaterte vaksinene vil være tilgjengelige i de kommende ukene for høstvaksinasjonssesongen.

– Vi vil oppfordre alle amerikanere til å få disse boostervaksinene i tillegg til influensavaksiner og RSV-vaksiner, sa tjenestemannen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.