Folkehelseinstituttet sier det er nok vaksiner til alle som er anbefalt en dose nå i høst.

Vinterens bølge av covid-19 er i full gang, slår Folkehelseinstituttet fast i sin ukerapport.

Sykehusene og kommunene må være forberedt på flere innleggelser med covid-19, heter det videre. I uke 44 var nesten 500 personer innlagt, en økning på 18 prosent fra uka før. Fortsatt er få innlagt på intensivavdeling.

FHI-overlege Preben Aavitsland, forteller til NTB at FHI har kjøpt inn godt med vaksiner, og at det ikke er fare for at det går tomt.

– De kommunene som er i ferd med å gå tomme, kan bare bestille mer fra oss, sier han.

FHI oppfordrer eldre og kronisk syke til å vaksinere seg.

– Vi vaksinerer for å beskytte utsatte grupper mot alvorlig forløp av en infeksjon, ikke for å påvirke denne bølgens gang. Vi konsentrerer oss derfor om å oppfordre de eldre og kronisk syke til å vaksinere seg, sier Aavitsland.

Kommunene rundt om i landet er i gang med vaksinering, og de fleste steder skal det være mulig å bli vaksinert i løpet av noen dager.

– Vaksinen som tilbys nå, er en oppdatert versjon av Pfizers vaksine. Den skal passe bedre til virusvariantene som sirkulerer nå, sier Aavitsland.

Svenske myndigheter vil fortsatt koronavaksinere spedbarn

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.