Tennisstjernen Novak Djokovic (35) får ikke grønt lys til å spille i Miami Open neste uke. Årsaken er at han ikke er vaksinert mot koronaviruset.

Reglene i USA er at alle tilreisende må være vaksinerte. Djokovic sendte inn søknad om unntak, men denne ble avslått.

– Vi prøvde å ordne så Novak Djokovic kunne få et unntak, men det ble ikke slik, sa turneringssjef James Blake fredag.

– Vi er åpenbart en av de fremste turneringene i verden, og vi ville helst hatt de beste her til å spille. Vi gjorde alt vi kunne. Vi prøvde å snakke med regjeringen, men det er ikke opp til oss, la han til.

Djokovic spilte ingen turneringer i USA i fjor av samme grunn, og han står også over Indian Wells-turneringen, som spilles i disse dager. Både Indian Wells og Miami Open er Masters 1000-turneringer.

Det ventes at vaksinekravet for innreise fjernes når kriseerklæringene for covid-19 utløper 11. mai.

Djokovic sto også over fjorårets Australian Open etter å ha blitt sendt ut av landet fordi han ikke er vaksinert. Serberen har sagt at han heller vil fortsette å ikke spille Grand Slam-turneringer enn å la seg vaksinere.

Han tangerte Rafael Nadals rekord på 22 Grand Slam-seire på Australian Open i januar. Han har ikke spilt Indian Wells eller Miami Open siden 2019.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.