Verdenseneren i tennis, serbiske Novak Djokovic, vil ikke bøye seg for australske myndigheters krav om å la seg vaksinere, ifølge Djokovic’ far, Srdjan.

– Etter denne utpressingen og under disse forholdene så kommer han (Novak) trolig ikke til å spille. Jeg ville ikke gjort det, sier faren til serbiske medier.

Den lokale idrettsministeren, Martin Pakula, avviser at det dreier seg om utpressing:

– Hvis du er en internasjonale tennisspiller eller internasjonale idrettsutøver av noe slag, så handler ikke dette om utpressing, men om å se til at Victoria er beskyttet.

Pakula håper at Djokovic velger å spille i Melbourne til tross for vaksinekravet.

– Jeg vil gjøre det klart at jeg håper at Novak Djokovic vaksinerer seg og at han spiller i Australian Open. Men om han velger å ikke gjøre det er det hans valg, sier Pakula.

Djokovic er regjerende mester av turneringen og har vunnet den ni ganger. Han står totalt med 20 Grand Slam-titler i karrieren. Det er like mange som Roger Federer og Rafael Nadal har. (NTB)

Hovedpersonen selv har ikke sagt om han har tatt vaksinen, og han har heller ikke sagt noe offisielt om han vil bøye seg for vaksinekravet.

Defending Australia Open champion Novak Djokovic says he has yet to decide whether he will compete at next year’s tournament, after it was confirmed Covid-19 vaccinations are required for players. (Sky Sports)

Turneringen starter 17. januar, og turneringssjefen sier til Sky Sports at han regner med at 95 prosent av verdens beste tennisspillere vil la seg vaksinere i tid for å kunne delta i turneringen.

Australian Open tournament director Craig Tiley expects up to 95 per cent of players will be vaccinated against COVID-19 by the time of the Grand Slam in January.

Victoria state’s strict vaccination mandate has motivated players to get their shots before Melbourne Park, where fans and staff will also be banned if unvaccinated. (Sky Sports)

Les også:

Vaksinetvang og voldelige demonstrasjoner skaper utrygghet og truer demokratiet

 

Kjøp Kents bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.