Tennisstjernen Novak Djokovic og hans advokater skal få utkastelsen fra Australia behandlet i retten torsdag morgen, melder nyhetsbyrået AFP.

Den serbiske verdenseneren i tennis ble onsdag stoppet på flyplassen i Melbourne grunnet et ugyldig visum.

Det førte til massiv kritikk da Djokovic meldte at han hadde fått unntak fra vaksinekravet for å delta i Australian Open. Da han landet i Melbourne, viste det seg derimot at teamet hans hadde søkt et visum som ikke er i en kategori der man kan få medisinsk fritak fra å være vaksinert mot koronaviruset.

Dermed ble 34-åringen holdt igjen på flyplassen, og senere ble det klart at han måtte forlate landet uten deltakelse i den prestisjetunge turneringen.

Nå har Djokovic og hans advokater klaget saken inn til australske myndigheter, ifølge nyhetsbyrået AFP. En dommer skal etter sigende behandle saken i løpet av morgentimene.

Ifølge ABC News skal Djokovic ha sendt klage til både det australske tennisforbundet og helsemyndighetene i delstaten Victoria.

Australian Open starter 17. januar.

Les også:

Australia står på vaksinekrav: – Ditt ansvar, Djokovic!

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.